Vem bär ansvaret för skuldmättnaden?

Med avseende på Daniel Swedins ledarskrivelse i Aftonbladet.

Systemet är skuldmättat, till och med ett barn förstår det.

Folk vill då göra det geniala och låna sig skuldfria och ser inte en enda förbannad bjälke i sitt eget öga utan projicerar ut sitt oförstånd för systemets natur genom att skylla på alla andra än sig själva. Vi har varit just den pusselbit som upprätthållit systemet och legitimerat det. Vi har skapat detta inte någon annan.

Media är högst behjälpliga med polariseringen hela tiden och media håller den korrupta politikerklassen om ryggen.

Samma politikerklass som är helt överens om att folket mår bäst av mer skuld som aldrig kommer kunna betalas åter. Magdalena Andersson erkänner nu att folket fortsättningsvis skall skuldsättas. Skuldslav – NEXUS – samma cykler går om och om igen men ingen verkar kunna dra parallellerna. Vi har ett system med en växande icke produktiv kostnad som bokstavligen kväver oss och sätter kravet på att hela tiden öka trycket på Moder natur.

Nej, det handlar inte om klimatet

Vi bor på en planet där toppskiktet bokstavligen surfar runt på flytande lava och solen ute i vår rymd bombarderar oss med värme, men människor förstår det som om en promille av hela systemet CO2 är problemet och ökande…

Systemet är metacykliskt skuldmättat igen, låt det bli sista gången. Sluta fokusera på symptomen och legitimera detta. För alla vet att om man upprepar samma sak men förväntar sig ett annat utfall så är detta höjden av idioti. Det börjar i betalningsmedlet och hur vi ska utforma det för att människors behov ska mötas på bästa sätt. Lägg till en guldkant på tillvaron för alla som föredrar detta och inte vill leva asketiskt.

Det är alltså vi alla som håller oss tillbaka genom att låta oss splittras, styras och hjärntvättas in i tanken att det bästa sättet för enighet är att krångla till allt så mycket att systemet i sig hålls på plats. Vi legitimerar ”skuld som lösningen”, ökande brist och står sedan som fågelungar med offerkoftan tätt virad omkring oss och ber om smulor och beskydd. Förfasas över krig, ofärd och annat som kommer i spåren av det vi själva legitimerat.

Aftonbladet har varit alldeles särdeles idiotiska på sista tiden och det kan banne mig inte vara av andra anledningar nu än att sänka sig själva för att skapa opinion för Jimmie ”Landsfader” Åkesson – den andra vingen på samma fågel – där bankernas pengar styr vingarna som kontrollerar fågeln.

Tänk en stund över du egentligen behöver och varför du alltid vill ha mer eller skylla på någon annan som orsaken till dina egna problem och brister…

Tänk på att det enligt Paretos princip krävs endast 3% av befolkningen för att 17% ska fatta och sedan följer de resterande 80%. Låt oss nu återta det här gemensamt och införa ekonomisk demokrati grundat på en väl upplyst och medveten befolkning.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.