Stäng sjukhusen och öka bankvinsterna!

Det är dit vi har kommit. Högre bankvinster, mer arbete för vårdanställda, sjukhuskaos och nedskärningar.

För ett drygt år sedan problematiserade vi frågan om penningskapandet hos de privatägda storbankerna som en politisk – eller ett av folket gjord – prioritering. Det landade i en artikel kallad Sjukhus eller en timmes bankvinst.

Redan då hade kvinnor fått kurs i att föda barn i bil, då det träsk av korrupta politiker i Sveriges riksdag, men likväl på lokalorter och i regeringen, på ett rakt igenom omdömeslöst vis återupprepat i alla år vägrat att ta i frågan om behovet av att demokratisera betalningsmedlets skapande och därigenom prioritera samhällets vinst i att ha ett gemensamt betalningsmedel kontrollerat gemensamt, före det att – som idag – ha ett allmänt betalningsmedel kontrollerat och designat av några privatbanker för att i dess design gynna endast deras egna intressen.

Kort och gott: Skall vi ha finansiell diktatur så kommer all allmän välfärd på sikt att upphöra att existera.

Och det här är MYCKET ENKELT ATT FÖRSTÅ. Det handlar bara om att vilja förstå.

Om det är något som du kan göra så är det att dela våra artiklar till dina vänner, arbetskollegor, familj och bekanta.

Det är helt enkelt tid att släppa taget om de gamla medierna som upprätthåller troendet för de moraliskt förtappade som alltjämt lyckats splittra befolkningen i världen så pass att nu 5 personer lyckas äga mer materiella resurser än halva jordens befolkning tillsammans.

Vi befinner oss nämligen i skuldmättnad och det kommer inte bli bättre förrän ni släpper taget om gamla illusioner.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.