Sjukhus eller en timmes bankvinst?

Uppföljning på nazistanklagelserna. Det visade sig finnas ett intresse för Ingeborg Wiksten, Liberalernas gruppledare i Landstinget Västernorrland, i frågan angående Sollefteå sjukhus som steg för steg håller på att läggas ner, för att sedan möjligen återuppstå i privat regi. Enligt Ingeborg Wiksten kan detta bli genom Aleris, som hon har besökt och varit på studiebesök på andra sjukhus med. Aleris som råkar ägas av samma part som dessutom äger en av storbankerna som skapar samhällets betalningsmedel, vars latenta brist är orsaken till nedläggningen i grunden.

Finansiell belastning på hundratals miljoner per dag

Om man tar enbart de fyra storbankernas bruttoomsättning 2017, får man fram följande siffror:

Eftersom detta bara inkluderar storbankerna är siffran i underkant, och dessutom ständigt växande eftersom ekonomin är skuldmättad.

Om de som skapar pengarna alltså kostar samhället 400 miljoner kronor per dag, lågt räknat, skulle Sollefteå sjukhus ekonomiska problem ordnas med cirka en timme av dessa kostnader. Men nu ska det alltså tas över av den part vars finansiella belastning på samhället är orsaken till problemet?

Att politiker springer privata ärenden är inte ovanligt, och det innebär också att den egentliga makten konsolideras till de som är bäst på att påverka dessa politiker, och det börjar väl märkas vilka som är bäst på att göra det, förhoppningsvis?

Det är ett sorgligt demokratiunderskott under falsk frihetsflagg. Men man är väl nazist om man påpekar det också.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.