Medias tigande om ekonomisk demokrati och bankreform

Efter alla år i denna stora och vitala rörelse som ändå aldrig fått en artikel i media vill jag nämna den oerhörda dumheten det vore att ännu – mot bättre vetande – tro att ägardirektivstyrd media har någonting annat i syfte än att just locka människor från djupare insikt i våra gemensamma samhällsproblem och att helt enkelt hålla nere befolkningens medvetenhet.

SVT gör en hel artikelserie om ett initiativ mot illaluktande tågtoaletter. Samtidigt ignorerar de existensen av De Fria som vuxit sig till en av Sveriges största folkrörelser.

I Sverige tillåts befolkningen enbart rädslobaserade reaktioner på ett större finansiellt problem genom att besinningslöst förbanna sig över detta finansiella systems alla destruktiva effekter. Alltså, inte en aktion mot orsaken till problemen, utan genom en reaktion mot alla dess symptom.

Miljörörelsen som exempel

Exempelvis syns detta i falska profeters artiklar och stora utrymme i media där det diskuteras miljöproblem, utan att de någonsin adresserar frågan om de skuldbaserade pengarnas räntekostnader som ständigt kräver ökad ekonomisk tillväxt med ytterligare negativa effekter på miljö och samhälle.

Oftast är deras så kallade lösning på det finansdikterade samhällets tillväxtkrav som skadar miljön tvärtemot all rimlig logik helt enkelt att öka den offentliga skuldsättningen ännu mer för att t ex bygga elbilar, som i sin tur enbart skadar miljön i en ny aspekt och leder till ytterligare finansiell belastning med ny miljöfara som följdeffekt.

”Jag är emot att du flyger. Kom se min åker från luften.”

Och vad hände med skolstrejk för klimatet? När det blev sommarlov är det tydligen inte längre så intressant att vara ”samhällsmedveten” och demonstrera. Om statlig media gått ut med att det vore en samhällsplikt att ta ledigt från skola och arbete för att strejka mot finanssystemet, hade folk avböjt sin medverkan då?

Morot och piska

Genom allmänna straff och allmän belöning kan således ett önskat beteende frambringas hos allmänheten. Och det är i högsta grad också så när en befolkning är så mentalt formaterad efter detta behov av yttre bekräftelse att de till och med går till skönhetssalonger för att bleka sin anal…

I Sverige är – i min absoluta åsikt och erfarenhet – allt vad gäller öppenhet, åsiktsfrihet, transparens och demokrati bara teater till för att mätta allmänhetens tilltro till systemet. Om du inte tror mig, försök att få oss publicerade i mainstream-media. Testa själv!

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.