Att kunna orientera sig i bankreformträsket!

Vi har fortfarande inte stött på något parti eller penningreformiströrelse som håller streck hela vägen i sin problemformulering med avseende på de finansiella institutionerna och är det verkligen möjligt att ändra på ett finansiellt system inom ramen för det politiska system som är skapat för – och av – de enskilda intressen som kontrollerar ekonomin, vars främsta direktiv är att upprätthålla förtroendet för densamma? 

Oavsett skall problembeskrivningen isf innehålla följande om de skall ha någon som helst trovärdighet i sin påstådda strävan efter ekonomisk demokrati. 

  1. De privata bankernas monopol på att skapa det allmänna betalningsmedlet som räntebelastade krediter till evigt växande återbetalningsskyldighet.
  2. Det överföringssystem – betalningsinfrastrukturen swift/iban – som krediterna – betalningsströmmarna – rör sig över när vi använder våra kort som kontrolleras av samma vinstmaximeringsintressen. 
  3. Problemet med den ackumulerade räntekostnadstillväxten med inbyggd exponentialfunktion och som oundvikligen leder – har lett – till skuldmättnad.

Utan samtliga 3 punkter kan man till uteslutande delar utgå ifrån att det är kontrollerad opposition.

Gillar du det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.