Sveriges roll under andra världskriget och kalla kriget

Ett inlägg på Facebook av Marcus Ljunggren om IS-återvändare resulterade i en lång dialog om Sveriges roll i omständigheterna runt andra världskriget, kalla kriget, språkvård och mycket annat.


Charlotte: Fattar inte hur myndigheterna tänker. Det är ju självklart att dessa män inte är några duvungar. Dom kommer tillbaka till dukat bord. Jag blir så förbannad när jag läser sånt här..

Marcus: Tja, de har ju värvats i landet som legoknektar att kriga för den Djupa staten, så egentligen är det följaktligen logiskt. De kommer användas för att lura svensson in i polisstaten, det är helt säkert. Världens mest lättlurade befolkning.

Charlotte: Vad innebär det rent praktiskt för Sverige?

Marcus: Det innebär att när systemet kraschar måste man dessförinnan ha vunnit politiskt trovärdiga motiv att införa polisstaten. Vad bättre än att använda sunnisekteristiska extremister till legoknektar för detta ändamål?

Charlotte: Fy fan säger jag. Vårt land kommer att raseras. Jag känner inte igen det land jag levt i så länge. Det tas så många konstiga beslut numera. Något sker i det fördolda.

Marcus: Det har aldrig någonsin varit på något annat vis. Våra politiker styrs av ekonomi – den obönhörliga logik det finansiella systemet innebär som en konsekvens av hur våra pengar skapas genom skuld – och detta system har nu nått vägs ände. Dvs man vet vad som står för dörren på monetärmekaniska grunder, och innan folk inser att de blivit grundlurade – att deras välstånd offrats på den falska solidaritetens altare som socialdemokraternas starke man på 50-talet Torsten Notin skrev i sina memoarer 1955 – måste alltså polis/övervakningsstaten vara etablerad och då helst enligt folkvilja. Och just därför destabiliserar man uppsåtligen vårt land – för att valla folket in i denna. Ge oss era friheter så skall vi – samma part som instigerar i bakgrunden – rädda er!

Charlotte: Så sjukt vårt samhälle är. Som en stor cancersvulst. Ska kolla i storytel om Torsten Notins memoar finns där..

Marcus: Ja Sveriges del i västerländsk förd kolonialväldespolitik åtminstone de senaste 200 åren bakom kulissen av att utgöra en neutral humanitär stormakt är allt annat än blygsam.

Charlotte: Är alla våra politiker medvetna om det här?

Marcus: De som tillåts komma till ministernivå helt säkert, för övrigt är det blandad kompott, de står där de gör som en konsekvens av egennytta.

Charlotte: Min slutsats blir då att vi inte lever i en demokrati. Motsatsen vet vi ju vad den är. Vi lever i en dold diktatur..

Marcus: Av finansiell modell.

Charlotte: Ja, det brukar nog vara det i alla diktaturer..

Marcus: Det gäller lika över hela väst(världen).

Charlotte: Ryssland håller sig borta?

Marcus: Ryssland – världens mest naturresurstäta land – bryter sig nu loss från detta privat kontrollerade system och har dessutom allierat sig med Kina som står för världens tillverkningsindustri. Detta och inget annat är själva grunden till att man försöker sälja in rysshotet, vilket såklart är ren smörja. De utgör ett hot för bankmaffian och ingenting annat.

Charlotte: Där ser man. Jag misstänkte det. Jag oroar mig för framtiden. Alla andra pratar om klimathot. Då vet dom inte vad det här är..

Marcus: Som i sin tur är en lögn för att vi som skattebetalare skall ställa upp på ytterligare ökad skuldsättning som är ett krav för nuvarande finansiella system – vad som alltså avses med tillväxt.

Charlotte: Det där har jag genomskådat. Allt trams med Greta. Folk tänker inte på att allt är arrangerat av en PR byrå. Det är farligt med naiva människor också..

Marcus: Svenska folket är ju synnerligen väldresserade så egentligen är det inte så konstigt.

Charlotte: Dresserade, det låter som svenska folket ligger på samma intelligensnivå som en hund..

Marcus: Tja, det är som det heter svårt att lära gamla hundar sitta, dvs den indoktrinering som svenska folket får genomgå i skolan och som sedermera upprätthålls genom de ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedierna bryter man inte så lätt. Mental träning – hjärntvätt är ju en dressyr trots allt.

Charlotte: Ja, jag förstår vad du menar. Nu ska jag fördjupa mig i globalisterna. Ska googla 👌

Marcus: I Dagens Nyheter 1944-11-25 där en Wilhelm Scharp skriver i en artikel, som kanske kan bringa lite ljus från verkligheten till någon.

”Med förundran och beklämning ha många demokratiskt och nationellt tänkande svenskar följt denna skolas tillkomst och utveckling. Samtidigt som stor möda och kostnad nedlägges på att utreda förutsättningarna för en ny svensk skolordning, som skall bli grundvalen för våra barns uppfostran till effektiva och lojala samhällsmedborgare, i vårt fria svenska samhälle, ha samma personer som stått i spetsen för denna skolutredning – statsrådet Bagge, generaldirektör Holmberg och professor Erik Wellander – aktivt lånat sin medverkan till upprättandet av en av de mest effektiva och farliga centraler för öppen eller inlindad nazistpropaganda som tänkas kan.”

”Ha dessa herrar ens tagit del av den första satsen i denna för alla tyska skolor gemensamma och bindande programskriften? Denna lyder ’Den tyska skolan är en del av den nationalsocialistiska uppfostringsordningen, den har till uppgift att i förening med andra folkuppfostringsmedel, men med de för den säregna uppfostringsmedlen, forma den nationalsocialistiska människan.'”

Charlotte: Det låter som nazism..

Marcus: Och denna indoktrineringsmodell införde man alltså i Sverige strax efter WW2, det var alltså INTE för att man tyckte att den var misslyckad i förhållande till tyskarnas formatering inför upptakten till kriget, vilket i sig väcker berättigade frågor om vem som stod bakom Nazitysklands uppkomst.

Charlotte: Vi hjälpte nazisterna under andra världskriget genom att låta dom använda våra järnvägar för transport. Förklaringen vi fått är att Sverige var neutrala och inte ville försätta Sverige i krig..

Marcus: Skitsnack, det är bara att läsa statens offentliga utredning SOU 1999:20 för att förstå vilka som instigerade och byggde upp Hitlers krigsmakt. Börjar på W och slutar på berg.

Charlotte: Wallenberg. Men det fanns ju en Wallenbergare som körde dom vita bussarna… hur var det med hans gärning?

Marcus: Han haffades med bilen full av guld och smycken av ryssarna, det i sig säger väl det mesta.

Charlotte: Vad säger du? Hur vet du detta? Ska läsa..

Marcus: Att familjen Wallenberg härom året ville ha ut förhörsprotokollen är ju inget styrketecken i förhållande.

Charlotte: Ska läsa det här också. Du vänder upp och ner på allt man lärt sig. Tack..

Marcus: Utan att veta är det svårt att värja sig från intrycket av att Raoul satt och klämde emellan under ariseringsprocessen.

Charlotte: Han är hyllad, för all framtid för sina mänskliga egenskaper. Han räddade människor. Det är vad vi fått lära oss..

Marcus: Enligt statens egna offentliga utredning SOU 1999:20 försökte ju familjen Wallenberg lösa ut den största banken i Tyskland – Warburgbanken – 1938 med ägarandelar i IG Farben som var högst detsamma företagskonglomerat som rustade Hitlers krigsmakt, byggde Auschwitz bl.a och vars hela styrelse stod som åtalade och dömdes för anstiftan till världskrig… det är svårt att se det som ett rimligt antagande att en sådan storägare inte hade koll på vad företaget sysslade med. Var förresten inte Wallenberg med Löfven i Saudiarabien nyligen och gjorde vapenaffärer som dessutom bevisats hamna i händerna på IS?

Charlotte: Jo, jag har sett Wallenberg tillsammans med både Löfven och andra Statsministrar under åren. Sett dom tillsammans med Göran Persson också, på bild alltså, korrupt och vedervärdigt är vad det är..

Marcus: Och folk inbillar sig att vi har demokrati!

Charlotte: Den finns inte. Den kanske försvann i slutet av 30-talet. När kriget bröt ut.. Jag tänker på Drottning Silvia som blev utmobbad av journalister därför att hennes pappa hade köpt ett bolag billigt av en jude. (Misstänkt nazist). Kan dom inte ge sig på sossarna istället för deras fadäser? Klarar dom inte det?

Marcus: Sylvia far Walter Sommerlat var högst delaktig i ariseringsprocessen, och tillskansade sig judiskt ägda tillgångar i skuggan av den nazistiska raslagstiftningen från Nürnberg som hade sitt ursprung i Sverige, via Ernst Rudin och rasbiologiska institutet i Uppsala, vilket alla svenska politiker samtycke till instiftandet av 1921.

Charlotte: Jaha. Där ser man. Du är påläst..

Marcus: Att Sverige dessutom huserade Lise Meitner från 1938 och som knäckte kärnklyvningens gåta med hjälp av tungt vatten tillverkat i Ljungaverk strax utanför Sundsvall – ”den flyende judinnan” enligt Expressen – gör minsann inte ekvationssystemet mer otydligt i förhållande till vilka som instigerade vad. Att amerikanska medier nu tar upp behovet av det kalla kriget i förhållande till morden inom familjen Kennedy ger naturligtvis en anmärkningsvärd nyans åt utvecklingsförloppet ifråga. Bara en svensk kan vara så nedrigt imbecill att den vägrar att inse Investors roll i sammanhanget.

Lise Meitner

Marcus: Sedan har vi ju också naturligtvis Oliver Carlssons hjältemodiga insatser inom ramen för polariseringskulissen förutom vilka inget av ovanstående förlopp varit möjliga. Att smuggla kärnvapenteknologi via ombud måste ju ändå ses som en tapper insats för att verka utan att synas.

Charlotte: Så smutsig värld vi lever i. Var kommer barnen in tänker jag ibland. Deras framtid. Hur ska den bli?

Marcus: Häradshövdingen spelade ju trots allt bridge med en partner och så vitt vi förstår så bygger spelet ifråga på tyst kommunikation.

Charlotte: Oliver Carlsson har jag aldrig hört talas om..

Marcus: Det var ej heller aldrig meningen…

Charlotte: Nu har jag fått mycket att läsa. Jag ska göra det i lugn och ro, låta det sjunka in. Tack..

Marcus: Tack själv för uppvisat intresse. ❤️


Kunskap är makt – Makt är kraft att bryta motstånd!

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.