White Helmets – De visste för mycket

Anledningen till att den Djupa Staten bestämde sig för att dra de vita hjälmarna ur sydvästra Syrien – och att de var tvungna att dra ut dem så fort som möjligt – var att syrierna hade tagit kontroll över den jordanska gränsen, och ”PR-representationen” fångades på en liten bit land längs Golanhöjderna. Och enligt Benjamin Netanyahu stod man inför den här situationen samtidigt som amerikanska presidenten Donald Trump och den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau bad honom att ordna evakueringen av de vita hjälmarna och deras familjemedlemmar, eftersom ”dessa människor som räddade liv nu var under hot om livet. En stor hotande fara ”. Israelerna tog dem först tog till sitt eget land innan de överlämnade dem till Jordanien.

Totalt uppgick det till 422 personer (de vita hjälmarna och deras familjemedlemmar), enligt officiella siffror. Nu hålls de i ett hemligt skydd inuti Jordanien och om tre månader kommer de att bosätta sig i Storbritannien, Kanada och Tyskland, alltså officiellt, vilket per funktionsmässig definition innebär någonting helt annat. Vi undrar inte var… Långt från kamerorna. Och eftersom uppgifterna om deras efterföljande vistelseort kommer att vara strikt klassificerade, kommer ingen att kunna stoppa den Djupa Staten från att tyst döda de viktigaste och farligaste av dem – farliga för den Djupa Staten – bara för att vara på den säkra sidan.

De vita hjälmarna har varit den Djupa Statens viktigaste vapen på propagandafronten i det syriska kriget. De har agerat som lokala människorättsaktivister som har knäppt foton och tagit filmer om de ”kemiska attacker” som den ”blodiga tyrannen” har utfört mot sitt eget folk. Så på grundval av exakt dessa fakta kunde den Djupa Staten i USA och dess partners införa sanktioner mot Damaskus och man har utfört opinionsbildningsmässiga – märkligt nog totalt misslyckade… – vedergällningar i form av attacker som annars skulle ha varit något mindre än dessa bombmattor, om Moskva inte varit så försiktig med att utfärda strikta varningar om konsekvenserna av dessa attacker. ”Möjligen” föreligger det alltså ett strategiskt samarbete mellan Kreml och Washington mot den Djupa Staten sedan länge……

Den Djupa Statens verksamhet i Syrien har nu helt gått över spel…

De syriska myndigheterna, liksom Moskva, Teheran och alla andra som ägnar detta en halv minuts eftertanke, har naturligtvis varnat för att dessa uppgifter från den Djupa Staten är opålitliga och att de vita hjälmarna faktiskt är en PR-tjänst för terrorister vars medlemmar hugger av sina fångars huvuden när de tar av sig hjälmarna, precis som deras obehjälmade ”motparter” gör. Och för att tvinga bort det växande tvivlet, började västern att skapa en bild av de vita hjälmarna som hjältar utan rädsla och moralisk tvivelaktighet – naturligtvis som ”krigare för mänskliga rättigheter, som räddar vanliga syrier från det lidande som skapades när Assads trupper bombade fredliga byar”.

Enligt den officiella legenden har de vita hjälmarna sparat totalt 80’000 liv sedan 2012 – och några av dem passande nog precis framför kamerorna – varefter ”allvarligt sårade” åter ställde sig upp och åkte någon annanstans för att de skulle bli hjältemässigt räddade igen. En film om dem vann även fantastiskt nog en Oscar. Bara detta i sig betyder att ingen anständigt tänkande, uppriktig person (inklusive experter från OPCW) borde ha några som helst tvivel om att de bilder som tagits från mobiltelefoner någonstans, som påvisar något sådant eller annat, levererats till dem av de vita hjälmarna, är inget annat än verkliga bevis på förfalskade kemiska attacker av Assad.

Med tiden har förbindelserna mellan USA och de vita hjälmarna alltså försämrats, framförallt därför att Trump-administrationen olikt tidigare administrationer och den Djupa Staten, inte är fullt så intresserad av att suga USA allt djupare in i konflikter som omöjligt gynnar det amerikanska folket. Att Trump avbröt finansieringen emedan deras PR-kampanjer blev allt mer banala var knappast oväntat. Och att de – som alltså Bashar al-Assad omöjligt får lägga vantarna på – nu förflyttas, är knappast för att de inte sitter på information som skulle avslöja mångt mycket mer än TV-tittarna med en enormt ohälsosam förkärlek för Oscarsgalan är mentalt mogna för att mottaga.

Har strategiska mål varit viktigare än humanitära intressen i konflikten i Syrien, utan att folket förstått det?

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.