400 miljoner per dag går till privata banker

Tänk att ingen politiker tar upp att ekonomin är skulddriven, och att mer skulder inte löser problemet med överskuldsättning.

Politikerna har aldrig velat lösa det här problemet utan har alltid varit en del av det, genom att inte vilja bita – ifrågasätta – den hand som föder dem, för enskild nytta i första hand kan aldrig bli allmän nytta.

Därför är det extra viktigt strax innan valet, att du förstår att bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken, och att allt färre blir allt rikare på allt fler människors bekostnad tack vare detta.

Räntekostnaden i den skuldmättade ekonomin dränerar vår gemensamma ekonomi på pengar. Cirka 400 miljoner kronor/dag, och ständigt ökande, måste betalas till de enskilda bankerna för att vi ska ha ett betalningsmedel för handel med varor och tjänster.

Varför 400 miljoner? De fyra storbankernas bruttoomsättning 2017 ger följande siffror:

Eftersom detta bara inkluderar storbankerna är siffran i underkant, och dessutom ständigt växande eftersom ekonomin är skuldmättad. Se den bifogade videon för en djupare förklaring till konsekvenserna av denna dränering av pengar från realekonomin.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.