Vi vet att ni vet att Trump vet

”Public Service” spelar rävspel med allmänheten ännu en gång, nu med ett projicerande försök av SVT att ta problemformuleringsinitiativet – en ”analys” av en reporter som naturligtvis kommer fram till att Trump far med osanning, skapar fake news och trollar.

Men detta låter ju väldigt likt SVT:s skamlösa journalistik som vi drabbades av förra året, med falska nazistanklagelser från politiker som SVT köpte direkt utan granskning.

Nu när det svenska rättssystemet har dragits upp i ljuset av Trump och han dessutom är så klipsk – inte ”nipprig” – att han skickar hit en gisslanförhandlare, signalerar inte det något? Inte för välformaterade svenskar kanske, som har fått höra sedan första gången Trump nämndes i svensk media att han inte är annat än en kvinnohatande rasist med ful frisyr, men hos omvärlden kan nog tanken väckas att något är fel i det avlånga landet i norr. ”Small but sharp – very sharp” som sagt, och nyligen ”we’ve had a very good relationship with Sweden … and that’s pretty much it.”

Att det här ska ha gått SVT förbi, och att de helt har missat den finansiella diktatur vi lever i är helt enkelt inte möjligt. Vill man skapa opinion är det precis så här det går till.

Någon trollar alltså, och vi är helt säkra på att det inte är Donald Trump.

Läs mer på SVT

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.