Telekominfrastruktur-kontroll

Den part som kontrollerar hårdvaran och mjukvaran i telekominfrastrukturen, blir ovillkorligen den som kontrollerar informationsinfrastrukturen.

Att det moderna kriget till 80% består av informationskontroll samtidigt som Investor har global telekom-dominans, är naturligtvis ingen slump.

”Liksom de flesta telefonföretag använder Vodafone Grekland samma typ av dator för både dess mobila växlingscentraler och dess basstationskontroll – Ericssons AX-växlar. En central processor samordnar växlarens operationer och styr strömbrytaren för att ställa in ett tal eller en databana från en telefon till en annan och ringer sedan ett samtal genom det. Loggar av nätverksaktivitet och lagrar poster på disken av en separat enhet, kallad en hanteringsprocessor.”

Kopplingarna till svensk telekominfrastrukturell kontroll i Ukraina är ju inte heller exakt obetydliga.

Av vilken anledning såg Clinton till att Ericsson kunde sälja telekommunikationsutrustning ”av humanitära skäl” till Iran trots sanktioner? Varför betalade Ericsson Bill Clinton närmare sex miljoner dollar för att hålla ett tal på en konferens i Hong Kong, bara veckor efter att Hillary Clinton undvikit att införa sanktioner mot Ericsson?

Skulle verkligen den Djupa Statens närvaro i Mellanöstern vara möjlig utan kontroll över telekominfrastrukturen?

Med avseende på att Netanyahu även har fingrarna i burken gällande det Ericssonkontrollerade telekominfrastrukturföretaget Bezeq så är ju hur som helst mönstret inte exakt otydligt ändå.

NSA konstaterade i sin rapport april 2013 att FRA ”fortsätter att få tillgång till mer data från ytterligare telekommunikationsföretag” – genom sina oräkneliga dotterbolag och att ny svensk lagstiftning hade också gett FRA utökade befogenheter ifråga om kontraterrorism – att verka på rättsliga grunder internationellt. FRA-lagens internationella betydelse för datalagring kan alltså helt enkelt inte överskattas.

Var finns då betydande delar av datajättarnas serverkapacitet lokaliserad och varför är det i det mest Clintonsoroslojala landet på jorden?

(OBS, spoilers för filmen Valkyrie från 2008 i filmklippet!)

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.