Jaha, är situationen i sjukvården ohållbar, Hallengren?

Som vanligt har en svensk politiker reagerat men inte agerat. Efter ett reportage i SvD om en fullständigt överbelastad akutavdelning på Danderyds sjukhus, där vi snackar 16 timmar kaos, medger socialminister Lena Hallengren (S) att situationen inte är hållbar.

Det har ett stort antal människor vetat i åratal, Hallengren! Varför tar du inte tag i att bankerna kostar samhället 400 miljoner kronor per dag, eller 150 miljarder per år?

Är det inte ett socialt problem att allt färre blir allt rikare på allt fler människors bekostnad?

Men låt oss gissa: ”lösningen” kommer att bestå av skattehöjningar, nedskärningar, ”effektiviseringar”, dvs sånt som vi också har upplevt i ett antal årtionden, lösningar som har lett oss fram till dagens välfungerande situation… eller var den ohållbar sa du?

Symptomfokus klarar vi oss utan

För att föregå kommentarer som skyller på invandringen, som alltid brukar dyka upp i det här symptomformaterade landet, så är även dagens invandring ett symptom på ett skuldmättat valutafinansiellt system, dvs vi är beroende av dessa migrationsrörelser genom konflikt och destabilisering för att likviditetsförsörja den ackumulerade räntekostnadstillväxten på vårt allmänna betalningsmedel, eftersom det skapas som räntebelagd skuld av privata vinstmaximerande, icke-demokratiska banker.

Liknande gäller även vården, som också innebär en politiskt trovärdig offentlig konsumtion. Så länge det här systemet råder måste fler människor bli sjuka för att vi ska kunna betala den exponentiellt ökande finansiella belastningen på vårt allmänna betalningsmedel.

Sjukt? Tja, det börjar nästan likna den nya folksjukdomen Stockholmssyndromet. Bota dig på naturlig väg genom att läsa på om ekonomisk demokrati och hur pengar skapas.

Läs mer på SvD

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.