En kvarts miljard back – och politikerna tiger om varför

Välfärden fortsätter offras på den falska solidaritetens altare. Sundsvalls tidning skriver nu om ett underskott i Region Västernorrland för sjukvården på en kvarts miljard.

Den politiska ledningen i Region Västernorrland har vi stött på förr, till exempel då Ingeborg Wiksten (L) gjorde nazistanklagelser mot De Fria och SVT köpte dessa lögner utan granskning, och Glenn Nordlund (S) då han rakt upp och ner säger att vi behöver bankerna, själva orsaken till dessa ständigt ökande finansiella problem.

”Men det är samma scenario som utspelas år efter år?” frågar reportern i artikeln.

”– Absolut. Och jag tror att vi måste börja tänka annorlunda. Vi måste försöka titta på andra goda exempel runtom i Sverige”, säger Lena Asplund (M), den tredje delen i ledningen, och därmed är det ideologiska gyttret komplett.

Varför har ni då inte gjort det ännu om det finns goda exempel?

Tålamodet börjar stagnera i samma takt som realekonomin. Hur kan man hela tiden missa betalningsmedlets betydelse, speciellt när man fått höra det inte bara en gång?

Det handlar inte om okunskap, utan om ren ovilja – feghet och egennytta – att som folkvald politiker inte ställa sig upp och adressera det största samhällsproblemet i modern tid.

Betalningsmedel krävs för att överhuvudtaget kunna ha en ekonomi, men det minskar drastiskt i den reala produktiva delen av ekonomin. Dagens ekonomi bygger i sin tur på en modell – Keynes – som absolut inte fungerar i ett system byggt på evig skuldsättning, något som ger skuldmättnad och en ackumulerad räntekostnadstillväxt.

När bankerna inte längre kan låna ut pengar kan vi säga adjö till betalningsmedlet för handel med varor och tjänster, eftersom räntan på alla pengar fortsätter växa oavsett politiska beslut.

Lycka till att hitta goda exempel i ett sånt system.

Antingen så inför vi bankreform och ekonomisk demokrati eller så kommer det bli väldigt mycket sämre och det går snabbt nu.

Läs mer på ST (Plusartikel)

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.