Det sjuka finansiella systemet sänkt av ett virus?

Det är vi med hammare och tång som håller världen igång.

Vi som arbetar i den riktiga världen går ut och snickrar, lagar mat, producerar saker, gräver upp energin och tar hand om de svaga och sjuka.

Ovanpå oss har vi siffermänniskorna som sköter bokföringen och de som arbetar inom fantasibranschen, köper och säljer den här fantasin som vi kallar pengar. Sen har vi algoritmerna och ingenjörskonsten som hjälper till för att upprätthålla fantasin. Dessa sifferflyttare producerar ingenting av värde, saker som människor kan stoppa i munnen, bota sjukdom med, snickra ihop ett hus osv.

Nu förbjöds siffermänniskorna och algoritmerna att göra något som kunde skapa panik.

På toppen av siffermänniskor och annat löst folk utan hammare och tång så har vi de superstora bolagen som anställer väldigt många i världen av oss med de faktiska verktygen som gör något av värde. Dessa människor bakom bolagen har nu stött på lite patrull.

Patrullen består av oss verktygsmänniskor som förstår allt snabbare att det är ett pyramidspel som inte handlar om vårt välstånd utan om att berika ett par få och på vägen kommer mellanhänder i form av siffermänniskor och annat kunna skära emellan… en stund till.

Så världens skuld överstiger världens sammanlagda penningmängd med stora tal och det är väl i princip det som verktygsmänniskorna i världen börjar förstå. De förstår också precis som den självbeskrivne estradören och shamanen Stefan Ingves så ärligt sa:

”Det går inte att driva en ekonomi genom ökad kreditbildning”

Släng in det som nu anses vara en pandemi i det hela och att gårdagen var dag ett av öppnande av siffermänniskornas och storföretagens icke produktiva marknader som nu säkerligen står och balanserar kommande veckor mellan katastrof eller ett mildare blodbad så har du ingen vidare succé för oss hammare- och tångmänniskor.

Coronaviruset – Kronviruset?

Det är vi som drabbas först av både virus och de dåliga konsekvenserna av att motsvarigheten till hela Sveriges penningmängd raderades igår och detta var dag ett och vi bör nog följa utvecklingen och förbereda oss adekvat för att de mycket möjligt kan bli fler dagar. Kanske inte idag eller imorgon men kommande veckor.

Så i alla mycket osäkra nyheter om kronan av virus så ha i åtanke att antalet smittade fortsätter officiellt att öka och det kan skapa lite panik hos väldigt många mellanhänder.

Håll koll på ekonomin har vi sagt och vi står fast vid det. För nu är det dåligt med plastpryttlar och annat krimskrams som ska smörja ekonomin som flyttas över världen för Kina har förhindrat verktygsmänniskorna att utföra sitt arbete och detta talar faktiskt SVT väldigt tyst om.

Vad som skulle vara än värre för ett exportberoende land med låg självförsörjningsgrad är en ”everything bubble” som säger poff, och det är här problemen med ett kronvirus kan bli ytterst påtagligt oavsett om det är många smittade och sjuka i vårt land eller på andra platser.

Det är nära på så att man får känslan av att ”rivargänget” nu har satt in en ordentlig stöt för att de sett att bubblan den där med allting är för stor.

Så fram till den 16:e så har Kina utlovat att både verktygsmänniskor, siffermänniskor och storföretag ska begränsas till det absolut minimala. Tänk på det en stund… Det ger många dagar för ”rivargänget” att utföra arbete.

Hur många av dem som skriker corona är en bluff, inget att bry sig om, eller av dem som skriker corona är superfarligt, har tagit upp vad som händer inne i siffermänniskornas och storföretagens värld undrar jag?

Som vanligt läs en diversitet av nyheter och häng med utan att för den delen få panik för panik är dåligt och väl förberedda hammare- och tångmänniskor behöver inte vara oroliga, bara uppmärksamma och informerade.

Avslut Artikel
Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.