Swedbanks VD avgår – men sen då?

När majoriteten fokuserar på galjonsfigurer, då är det dags att stanna upp och tänka, för att parafrasera Mark Twain. Så det givna har precis förkunnats i ett pressmeddelande den 28/3, Swedbanks VD Birgitte Bonnesen får sparken efter sitt förnekande om kännedom angående penningtvätten.

Aktien rasar, folk är upprörda och detta är absolut en hård smäll mot bankerna som inte ska förminskas på något sätt, tvärtom användas på bästa sätt (en bra sammanfattning på Palanthir), men låt oss inte glömma det bakomliggande. Bankerna skapar fortfarande pengar genom att skuldsätta resten av samhället, vilket kostar oss hundratals miljoner per dag, och de kommer att fortsätta göra det oavsett vilken VD som står i förgrunden. Om de som gagnas av själva systemet kan göra ett sånt bondeoffer, få en böteslapp i en valuta som de själv skapar och komma undan med detta, förändrar det något?

En tyngre smäll vore om Riksbanken uteslöt Swedbank från RIX och FED stoppar deras handel i dollarvaluta, vilket skulle innebära en snar kollaps för hela det finansiella systemet. Utredningar pågår från Amerikansk sida, men att vänta på hjälp utifrån är sällan något som har skapat bestående förändringar.

Det vi måste göra är att förändra oss själva, bli mer medvetna och upplysa allmänheten hur det finansiella bedrägeriet fungerar. Våra pengar består av alla lån vi har tagit hos dessa kriminella banker, och räntan på dessa lån växer och gör att pengarna försvinner i allt högre takt från realekonomin. Bankreform och ekonomisk demokrati är vägen framåt, låt varken bankerna eller de politiker som vägrar adressera detta problem komma undan detta.

Uppdatering: Bonnesen får en fallskärm på 21,5 miljoner för sin insats. Kommentar från Marcus Ljunggren under bilden.

Någon ersättning måste hon ju ha när hon får bära hundhuvudet i det offentliga och samtidigt för att hålla tyst om vad hon vet i ett senare skeende. Det är så institutionaliserad korruption fungerar!

Att media gör en sådan här löpsedel om hennes ersättning säger väl egentligen det mesta, de sysslar ju med opinionsbildning trots allt!

Det är alltså meningen att det skall sticka folk i ögonen så pass att de blir förblindade att se den övergripande bilden – dvs att bankerna sysslar med systematisk kriminell verksamhet.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.