Sveriges kommuner måste skärpa sig menar SKL!

Organisationen Sveriges Kommuner och Landsting står som de flesta andra och kliar sig i huvudet över den ständigt ökande ekonomiska krisen.

31 miljarder behövs de närmsta fyra åren för att Sveriges kommuner ska fungera som tidigare. Annars blir det ”stålbad och utmaningar”, eller någon annan klyscha som kommundirektörer gillar att svänga sig med i kombination med en bekymrad min.

Lösningen är dock enkel; om det bara är 31 miljarder som behövs kan man lösa det genom bankreform, eftersom Sverige just nu har en växande kostnad på över 150 miljarder per år till de privata bankerna för att överhuvudtaget ha ett betalningsmedel. Bara 5% av denna finansiella belastning per år skulle alltså lösa det problemet.

Sen kvarstår såklart en del annat, till exempel prisbildningen, den ackumulerade räntekostnadstillväxten och betalningsinfrastrukturen, men det kanske är dags att börja ta tag i detta, så vi slipper ignoranta råd från SKL och andra organisationer att vi måste bli hypereffektiva och konkurrera hårdare i ett system som bygger på ökad brist.

Läs mer på SVT

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.