Lönedumpning, människohandel och lågprisprylar

Hur bra är konkurrens för den utkonkurrerade?

Konkurrens ses hos många som att den för ”utvecklingen” framåt. Den triggar människan att arbeta fram något bättre och effektivare.

Baksidan av konkurrens är däremot eliminering.

Flertalet aktörer konkurrerar om att få köra gods, upphandlingar sker med jämna mellanrum och priserna för att transportera godset sjunker, men lik förbannat är där alltid någon som kör godset. Till den galna nivån att arbetaren längst ner på näringskedjan landar på runt 20 kr/h.

Eftersom systemet till sin grund bygger på att evigt växa för att inte haverera, passar det bra ihop med en hjärntvättsmodell av filosofiskt materialism satt i befolkningen. Fylla sitt själsliga tomrum med prylar som bara blir en större tyngd på dina axlar, the shit you own ends up owning you.

99% av det du ser framför dig har någon gång varit i kontakt med en lastbil för att till slut hamna där de är idag.

Lastbilen är ju rena drömmen för systemet då den består i princip helt av metaller och petroleumprodukter, och dessutom förbrukar stora mängder av det sistnämnda – diesel och däck.

Det är så knasigt att slakteriet i Kristianstad har ihjäl grisarna, för att sedan köra dem till Polen för att där paketera baconen och till slut köra tillbaka dem till Sverige…

Allt för att det ska kosta pengar, kreditexpandera, evig tillväxt.

Frågan du skall ställa dig själv är var din moraliska gränsdragning går. Hur lite är du beredd att betala för någonting du faktiskt inte ens behöver, när du vet att detta beteende göder systemet som oundvikligen gör allt färre människor allt rikare på allt fler människors bekostnad.

Läs mer på Trailer.se

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.