Klimatrörelsen saknar konsekvenstänkande

Nu har klimatsverige aktiverat sin skrivbordskrigararmé – alla som inte är toleranta, höjer Greta till skyarna och står på hennes sida för globalt undantagstillstånd och stopp för allt flygande och alla bilar är högerextrem.

Känns retoriken igen?

Greta får inte längre diskuteras, det är nazistiskt, rasistiskt, och fascistiskt att sakligt vilja debattera klimat och tycka att en tvångsmässigt finansierad statlig media ska föra fram alla sidor i en debatt. Att det dessutom anses hatiskt att diskutera sakligt utan att attackera Gretas person är ju bara vad det är.

Så jag säger det igen: Go Greta, more power to you. Jag stödjer dig i din rätt att använda din röst att framföra din åsikt. Det kommer dock med ett krav på att sakligt framställa dina argument och att inte exkludera de som inte håller med. Om du inte kan det så kan din grupp som du bollar med kliva fram och ta debatten. Det är så en demokrati ska fungera, och det som inte fungerar förkastas så når man något bättre för alla.

I Sverige idag, världens mest extrema land, får du inte stå emot det som anses som politiskt korrekt. Du får alltså inte titta bakom skynket och se vad som gömmer sig där. Du ska frukta Trollkarlen från Oz trots att han är en liten skit när röken och speglarna skingrar sig.

Att dra vettiga slutsatser om biocirkulär ekonomi och CO2-valuta samt hälsan på den ekonomi vi existerar i är vad klimatrörelsen medvetet eller omedvetet hindrar oss från.

För om du förstår att Trollkarlen från Oz var en historisk applicering av vårt monetära system precis som Sagan om Ringen så blir det farligt.

Då rör du kärnan av klimatrörelsens syfte…

Ett syfte som är att få oss över till en ny fas för att rädda systemet i sig skulle man kunna säga, genom den biocirkulära ekonomin.

För när skulderna består av det som kan cirkulera i evighet, sol, vind, vatten och förnybara bränslen finns det oändliga möjligheter att få oss att betala. Både dyrt för det gamla skitiga fossilbränslet och den skitiga elen och för den nya biocirkulära ekonomin.

Den som tror att det kommer bli billigare att använda de så kallade rena energierna lever i en drömvärld. Det blir givetvis dyrare och det kommer beskattas ännu hårdare för det kräver ekonomin. Detta är alltså den tillväxt som krävs hela tiden i en ökande omfattning.

Vad har blivit av klimatrörelsen?

  • Klimatrörelsen handlar om att några få ska profitera som vanligt. Det må vara hänt att Greta och hennes klimatkämpande barnkollegor inte förstår detta och de är i gott sällskap med alla dem som inte läst Riksbankens skrivelse om den svenska finansmarknaden.
  • Klimatfrästa, ofta vänstern och miljöpartister, är nu för denna profit och lobbyism har blivit välgörande trots att de tidigare låtsats att lobbyism är inget vi stödjer.
  • Klimatrörelsens syfte har blivit hindrande och de stödjer den finansiella avrättningen av våra äldre pensionärer som inte längre har råd med el.
  • Klimatrörelsen har blivit bankernas våta dröm som ska rädda deras vinster, hålla liv i deras balansräkningar ännu en stund.
  • Klimatrörelsen har blivit den rörelse som med godhetsargument kommer frånta dig dina möjligheter till det lilla extra i livet. Bilar, flyg och guldkanten kommer du inte ha utan klimatrörelsen jobbar nu för att varenda svensk ska betala så mycket för att rädda klimatet så att statskassan ska få nya intäkter för att hålla systemet igång.
  • Klimatrörelsen har alltså genom sin ovilja att lyfta på skynket och se bakom sin rörelse blivit det som håller oss fast från utveckling och en renare energi. och en bättre miljö blivit det de anklagar andra för och det är märkligt att så få ser det när det bokstavligen är in your face.

Allt för att slippa tänka över vad pengar egentligen är och klimatrörelsen kommer undan med detta för att svensken är så rädd att stöta sig med någon och för att svenskens förståelse för pengar och systemets natur är högst begränsad.

Hellre hålla käften och vara konformativt god och öppna plånboken är svenskens melodi. ”Jag vill inte veta hur pengar skapas bara jag blir räddad från det uttalade hotet om att vi går under om några år.”

Hyckleriet är nu av så stora proportioner att det är svårt att missa faktiskt, och Gretarörelsens medlöpare har nu blivit de fascister som de utmålar alla som vill ta debatten för att komma vidare bortom låsningen att vara.

Så för den som inte tror att ekonomin har någon betydelse i klimat-Greta-hysterin får gärna förklara sakligt och logiskt hur den ackumulerade räntekostnaden ska försörjas.

Det är bara att förklara hur en klimatrörelse nu förespråkar oändlig tillväxt på en planet med ändliga resurser och att den oändliga tillväxten ska bestå av biocirkulära energier som borde vara absolut gratis för människor att nyttja.

Klimatrörelsen har blivit bankernas, storföretagens och politikernas nyttiga idioter och verkar nu för en icke medveten befolkning som ska fördummas och känslostyras genom att vara rädda och panikslagna över något som inte får ifrågasättas eller sakligt brytas ner i logiska argument.

Så var bara rädd nu, ifrågasätt inget och gråt inga tårar över när mormor får välja gatan eller att betala elräkningen. Detta är faktiskt exakt vad du ber om. Det kan inte bli på något annat sätt faktiskt om inte du själv väljer att utmana dig själv och de föreställningar som du bär på.

Ett exempel på ovanstående

Man ser hur diskussionen snabbt glider in på slaskbegrepp och känslor, till och med från ledarskribenter på tidningar, när man pratar om detta ämne.

Att påstå att man tänker på klimatet och samtidigt ignorerar varför klimatet och miljön ser ut som de gör är rent ut sagt pinsamt. Är det helt omöjligt att tänka ett steg längre? Förhoppningsvis tar sig fler och fler ur detta eviga symptomfokus ju dummare situationen blir, och det får vi väl tacka klimatrörelsen för i alla fall.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.