I Almedalen pratas det om att 90 miljarder saknas i välfärden…

Almedalsspektaklet har dragit igång, men eftersom De Fria har varit där fyra år tidigare och bortom alla tvivel bevisat etablissemangets ovilja att ta upp frågan om ekonomisk demokrati och bankreform, är det inget vi slösar tid och resurser på att besöka igen.

Men det är svårt att hålla sig ifrån att kommentera händelserna, och idag har LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson uttalat sig om att ”90 miljarder saknas i välfärden”.

Det är klart att 90 miljarder saknas när vi måste betala 150 miljarder per år till de privata bankerna för att överhuvudtaget ha ett betalningsmedel!

Egentligen finns det inte så mycket att säga, facket och arbetsgivarna låtsasbråkar om skattehöjningar eller sänkningar, när skatt – som vi har påtalat otaliga gånger – är en kostnad på redan existerande krediter, och det bakomliggande problemet – den ackumulerade räntekostnaden på krediterna i sig – aldrig kommer att kunna försörjas av skattepengar när pengar skapas på det sätt som görs idag.

Vi får väl tacka Almedalen för att ännu ett år visa hur makthavare väljer att tjäna pengar istället för att tjäna folket genom att konsekvent ignorera frågan om ekonomisk demokrati.

Läs mer på DI (Betalvägg)

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.