Fredsmöte med konsekvenser för humankapitalagendan

Nu när Syriska demokratiska styrkorna (SDF) har inlett fredsförhandlingar med den Syriska regeringen genom sitt politiska råd, ser fredsläget bättre ut än någonsin.

Dessutom har Frankrikes president Macron och Rysslands utrikesminister Lavrov samtalat om flyktingarnas återvändande till Syrien (från bland annat Europa), så det är väl en intressant utveckling att Tyskland har piloter som vägrar lyfta med människor med avslagen asylansökan.

Kommer det inte lägligt för humankapitalagendan – fler skuldbärande juridiska personer i överskuldsatta västländer – att folk inte längre skall få återvända till sina hemländer, när kriget där börjat slockna…

Polariseringsagendan i Sverige fortsätter dessutom. Här kretsar den massmediala aktiviteten just nu kring aktivismen som Elin Ersson försökte sig på genom att hindra ett plan med en utvisad person att lyfta, samtidigt som de invandrarkritiska nyhetssidorna försöker jämföra kostnader för brandplan med asylmottagande. Ökad polarisering och känslostyrning alltså, i landet som behöver ökad offentlig konsumtion och ny regering med ”hårdare tag” i form av repressiva lagar för att inte spricka i ljuset av verkligheten.

Läs mer om mötet på Southfront

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.