För folkets bästa, varför har ni inte ropat tidigare?

Ekonomireportern Andreas Cervenka tar idag upp i Dagens Industri att politikerna måste vakna.

Precis som att ett kollapsande banksystem vore någonting som kunde hanteras av politiker då bankerna kontrollerar betalningsinfrastrukturen!

Det är lite väl sent att ropa nu eftersom systemet är skuldmättat och skulderna upp till mättnadsgraden har ackumulerat ränta alldeles för länge. Sedan har man dessutom ovanpå detta förvärrat situationen genom att flöda den finansiella delen av ekonomin med likviditet för att upprätthålla och inflatera de finansiella tillgångspriserna, för att kunna vidareexpandera den räntebelastade skuldmassan på så vis – alltså genom mer belånade huspriser och aktiepriser – genialt!

Vad som händer vid dessa volymer av havererat betalningsmedel – räntebelastade skulder – det räknar man ju som bekant inte med eftersom det inte finns någonting som heter skuldmättnad i det här landet, det vill säga att kraven på räntekostnadsförsörjningsförmåga kan bli hur stora som helst utan att det gör någonting alls, så det så.

Riksbanken ropar också, några årtionden i efterhand

Dräneringen – deflationen – av realekonomin upphörde märkligt nog lika lite som pilsnerfilmsmatadåren Ingves nådde inflationsmålen, som dessutom lika sent ropar över den höga skuldsättningen.

Nej kära vänner, nu har de intellektuella gatloppens tid kommit och de moraliska paragonerna kommer inte att få uppleva den artighet som de tidigare har bjudits dem, så enkelt är det med den saken.

Förlåtelse skall dock ges till den som söker den, men det sökandet kräver uppriktighet i förhållande till felande för att vara meningsfullt…

Sevärt – Carl frågar ut Cervenka

2016 träffade vi Andreas Cervenka och frågade honom om saken. Döm själv hur intresserad han verkar vara, och hur mycket han har tagit upp om problemet sedan dess.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.