Elbrist, dyrare el och gratis för storföretagen

Du betalar, du övervakas, du censureras.

Det är alltså Wallenbergsfären som kontrollerar lejonparten av telekominfrastrukturen i världen och de servrar som Facebook, Google, Amazon, med flera, insamlar uppgifter till och lagrar uppgifter på finns alltså belägna i Sverige.

Samtidigt har vi Anders Ygeman som digitaliseringsminister. Och det innebär bland annat att Svenska Kraftnät subventionerar – alltså skattebefriar – elen till storföretagens serverhallar.

Detta betyder samtidigt att den akuta elbrist som uppstår i landet beror på den stora datainsamlingen och datalagringen som dessa bolag gör på svensk mark. Men det betyder också att elpriserna ökar till följd av att denna enorma elförsörjning skattebefrias och skatteintäkterna som går förlorade med den nya tolkningen av lagen – vem gör tolkningen till vems fördel när storföretagen bestämmer tror ni? – istället skall tas från Svensson.

Korruption? Javisst!

Ygeman som nu är digitaliseringsminister är samma person som var ansvarig för Transportstyrelsens läcka som var större och värre än alla de samlade läckor som Sverige haft genom spioner såsom Bergling och Wennerström.

Det är också samma person som tidigare var inrikesminister och alltså ansvarig för Säkerhetspolisen som sedan några år tillbaka är en politiskt styrd poliskår som ej ligger under Polismyndigheten.

Dessa människor som institutionaliserat korruptionen i Sverige befinner sig nu under den amerikanska presidentadministrationens lupp.

Var så säkra på att det inte är en slump att världshistoriens största penningtvättshärva visade sig ha Sverige i sitt absoluta epicentrum och att Finansinspektionen kände till missförhållandena utan att ha gjort något åt det (kanske rentav för att pengarna som tvättades också gick till mutor) och att amerikanska UD lägger press på Sverige och att man från amerikanskt håll utreder härvan när Ekobrottsmyndigheten lägger ner…

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.