Trump Administration förbereder sig för att blockera China Telecom i USA

”Ja och då kom det alltså ut på bredare front!

Att vara ett amerikanskt säkerhetsintresse visar sig nu kunna innebära problem för verksamheten i USA, för potentiellt skulle det kunna tillåta dem ”att bedriva skadlig cyberaktivitet som möjliggör ekonomisk spionering och störningar och felaktiga amerikanska kommunikationer.”

” Tidigare undertecknade president Donald Trump ett lagförslag som förhindrade amerikanska statliga medel från att användas för att köpa utrustning från den kinesiska teknikjätten Huawei och andra teknikföretag som ”hotar USA: s nationella säkerhet”.

Enligt det amerikanska justitieavdelningen har USA: s president Donald Trumps administration rekommenderat den federala kommunikationskommissionen (FCC) att återkalla China Telecoms behörigheter att tillhandahålla tjänster till och från USA.

”I dag rekommenderade intresserade verkställande byråer enhälligt att Federal Communications Commission (FCC) återkalla och avsluta China Telecoms auktorisationer för att tillhandahålla internationella telekommunikationstjänster till och från Förenta staterna,” sade justitiedepartementets uttalande.

Byråerna sade att ”karaktären av China Telecoms verksamhet” i USA potentiellt skulle kunna tillåta dem ”att bedriva skadlig cyberaktivitet som möjliggör ekonomisk spionering och störningar och felaktiga amerikanska kommunikationer.”

China Telecom är det amerikanska dotterbolaget till ett statligt ägt telekommunikationsföretag i Kina. Om dessa rekommendationer godkänns kan det innebära att China Telecoms mobil- och internetkunder inte längre skulle vara anslutna till eller genom USA.”

Läs mer på Sputniknews

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.