Pay to Play

Under sin presidentvalskampanj 2016 anklagade Donald Trump Hillary Clinton för att ha tagit emot mutor från svenska telekomjätten Ericsson.
”2009 fick ett företag som kallas Ericsson tillåtelse från amerikanska regeringen att sälja telekomutrustning till flera förtryckarregimer, bland annat Sudan, Syrien och Iran. Vissa av dessa regimer använder den tekniken för att avlyssna och kontrollera sina egna invånare”.
Att det var möjligt för Ericsson att sälja till dessa länder som stod under strikta sanktioner, sade då Trump berodde på att Bill och Hillary Clintons stiftelse tagit emot mutor från Ericsson.
Uppgifterna kommer ursprungligen från boken Clinton Cash, av författaren Peter Schweizer.
”Bill Clinton fick 750 000 för ett enda tal. Vem betalade honom? Ericsson. Ericsson har varken förr eller senare betalat Bill Clinton för ett tal”, sa Peter Schweizer i programmet Varney&co i tv-kanalen Fox Business News, i juni 2015.
Schweizers slutsats var att Ericsson genom att ge ett bidrag till stiftelsen fick Hillary Clinton, som då var utrikesminister, att exkludera Ericsson från sanktionslistorna och därmed kunde fortsätta sälja sin utrustning till länder som Iran.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.