När IS-återvändare berättar mer än vad som önskas

Ljuset sätts återigen på Sverige när ”den första svenska terroristen” reste till Syrien för att kriga, och efter arrestering i England börjar han nu spilla information som leder tillbaks till svenska staten och våra underrättelsetjänster.

Gissa varför han åtalades i just England? Pinsamt nog hade han redan fattat det större spelet med att underrättelsetjänsterna var inblandade, därför tvingades man lägga ner rättegången i England efter att det blev klart att Storbritanniens säkerhets- och underrättelsetjänster skulle ha blivit djupt generade om en rättegång hade gått vidare.

Hans advokater hävdade att brittiska underrättelsetjänster stödde samma syriska oppositionsgrupper som han stödde, och var part i en hemlig operation som tillhandahöll vapen och icke-dödlig hjälp till grupperna, inklusive den fria syriska armén. Underrättelsetjänsterna kunde liksom inte tacka nej till det erbjudandet… han kunde ju ha berättat mer om så hade behövts.

Ja, vad kan det möjligen bero på att han nu kräver pengar av den svenska staten efter att ha varit försörjd av den… och är det någonting som är helt säkert så är det ju att byfånarna på SÄPO och MUST snart kommer att hamna i ljuset av verkligheten och att dessa ISIS-gubbar, som de har understött med med allt vad de har kunnat för den Djupa Statens räkning – de kommer att sjunga som kanariefåglar precis som vi har sagt att de skulle komma att göra.

”Jag skulle säga att han är motbjudande öppen kring vad han hållit på med där nere. På de bilder som han poserat på och i de sammanhangen, säger Magnus Ranstorp. Därför frågar jag mig varför man inte inlett en förundersökning om krigsbrott, i relation till vad han gjort.”

Ranstorp måste ha haft storbrand i proppskåpet när han inte ens begriper att nu är det dags att bara vara tyst, eftersom varje sak han säger bara kommer att leda till fler och svårare frågor att besvara.

Läs mer på Expressen

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.