Luleås förskolor har ”för hög kvalitet”

Den så kallade nettokostnadsavvikelsen för Luleå kommuns barnomsorg är 72 miljoner kronor per år och enligt förvaltningsledningen handlar det både om för dyra lokaler och jämförelsevis för hög kvalitet på personalen.

Svensken sitter fast i ett mentalt fängelse. Skatten är något politiker skrämmer oss med. Ändå borde det vara uppenbart att trots att vi betalar allt mer skatt blir allt sämre, till den grad att förskolorna i landet måste dra ner både på lokaler och personalkvalitet. Trots en av världens högsta skattenivåer!

Varför måste kommuner nu börja låna till den dagliga driften av sina skattefinansierade verksamheter? Vem betalar för lånen? Hur stor skuld har varje innevånare i Luleå tror du?

Jag antar att skolorna funnits ett tag så vad är det som gjort att de helt plötsligt blivit dyrare i drift? Kan det vara så att det finns en inneboende mekanisk funktion i vilket betalningsmedlet skapas som gör att realekonomin stagnerar, och viktiga samhällsfunktioner och välfärd snart är ett minne blott…

Läs mer på SVT

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.