Kronan – Den ensamma förloraren

När förtroendet faller för att världens mest privatskuldsatta befolkning skall kunna ta sig ur den situation de satt sig i för resten av världen.

Nordea som man lät köpa upp alla skräpkrediter från de andra svenska storbankerna och sedan flyttade till Finland – som är med i Europeiska bankunionen – för att lägga betalningsansvaret i knät på människor över en större geografisk yta. En bank som också misstänks för omfattande penningtvätt för att inte tala om ”paradisläckan” där man hjälpt storföretag samt förmögna och mäktiga personer att placerat kapital i skatteparadis för att undgå att betala skatt, ofta genom ”laglig” men avancerad skatteplanering.

Att Finlands regering nyligen avgick – vilket man skyllde på att en social- och hälsovårdsreform fallit – ligger ju således passande i tiden, då bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken även där – hör och häpna!

Swedbank – banken där de svenska skattekontona ligger – det var ju otur eller kanske tom. tur om vi ser till hur tur är när omständigheter kommer till förberedelse och vart denna bank just nu befinner sig rent trovärdighetsmässigt – nästan som om någon visste i förväg vad som var på väg.

F.d VD Birgitte Bonnesens föregående jobb på Swedbank 2009–2011 när hon var chef för bankens internrevison, och mellan 2011 och 2014 chef för Swedbanks verksamhet i Estland, Lettland och Litauen, och från 2015 chef för bankens verksamhet i Sverige vittnar ju inte det minsta om hur det möjligen kan ligga till med den saken.

Ekobrottsmyndigheten såsom finansinspektionen har ju hur som helst åter igen visat sig vara synnerligen tandlösa organisationer, nästan som om bankerna och dessa verkar i symbios med vartannat, men så kan det ju bara inte vara, då skulle ju någon ha sagt något?!? Kanske amerikanska finansmyndigheter inom kort kan svara på den frågan, de utreder ju nu Swedbank själva, även om jag håller det för otroligt att Svensson ens då reagerar i någon nämnvärd omfattning.

Men vi får väl i vart fall hoppas nu efter att estradören och riksbankschef Stefan Ingves nyligen lämnade rollen som ordförande i Baselkommittén för banktillsyn och SEB med stor sannolikhet också är på väg in i penningtvättshärvan, samtidigt som priserna på svenska bostäder måste ner både på lång och kort sikt – enligt penningtvättande Danske Bank – för att det saknas tillräcklig köpkraft i gamla Svedala möjligen kan ändra på den saken. Lite gammal hederlig kakelforskning har ju en tendens att få människor i tillräcklig omfattning att reagera.

Det går bra nu… Sverige!

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.