Ingves slår ett slag för sin elimineringsförmåga

Sveriges sämsta gissepetter Stefan Ingves slår ett slag för sin elimineringsförmåga på den globala marknaden i en DN-artikel: ”Mitt jobb är att kronan klarar konkurrensen från Facebookpengar”

Om det handlar om ren konkurrens valutor emellan kan man ställa frågan hur Åsa-Nisse hade tänkt att skapa en stark krona när dess värde bärs upp av lånen hos världens mest privatskuldsatta befolkning i ett skuldmättat finansiellt system, och absolut inte en reell samhällsnyttig produktion?

Ett annat perspektiv är hur det ska gå när människor börjar inse att ”Facebookpengarna” har ett mycket billigare och effektivare globalt betalningssystem, då måste ju inte bara växlingen av SEK till Libra öka utan även importen, dvs det är inte bara externa intressenter som undviker den svenska kronan och handeln utan även den egna befolkningen?

Hur ska du jobba för att motverka det, med e-kronan? Men även e-kronans värde bärs ju upp av lånen hos världens mest privatskuldsatta befolkning i ett skuldmättat finansiellt system?

Frågorna är många, svaren är – som vanligt när det är systembevarare i farten – ytterst få och undvikande.

Läs mer på DN (Betalvägg)

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.