Höjd pensionsålder nästa år

Alla kommer väl ihåg när Fredrik Reinfeldt gick ut och propagerade för att vi behövde höja pensionsåldern till 75 år strax innan avslutad politisk karriär, detta för att välfärden skulle hålla och det blev ett jäkla liv, för att alla sedan andades ut när sossarna sa att vi ”bara” behövde höja den till 67.

Ett tydligt exempel på hur det politiska etablissemanget samarbetar inom ramen för samma enskilt kontrollerade kreditbaserade finansiella bedrägeri i landet med världens högsta skattetryck och världens mest privatskuldsatta befolkning genom tiderna…

…på tal om planeringshorisonter och opinionsbildningsinsatser som sträcker sig mycket längre än de 4-årscykler valboskapen tillåts lägga en lapp i en låda för att upprätthålla skenet av demokrati, i ett system där bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken.

Detta är alltså ett standardutförande, man spelar kläderna av dig. På rutin, under en lång planeringshorisont som innefattar samtliga partier i gemensamt agerande. För vems vinning?

Man skapar alltså ett känsloaktiverande scenario i media som vi reagerar kraftigt på och vill undvika till varje pris. Som gubben i lådan dyker ett förslag upp som är rätt risigt, men i jämförelse så är det guld och gröna skogar, och så vips har det allmänna medvetandet accepterat en lag som man från början aldrig skulle gjort annars.

Två ytterligare övertydliga exempel

1 – När man höjde räntan på 90-talet och förstörde de ekonomiska förutsättningarna för flera hundratusen familjer, en tyngd många fortfarande bär på idag.

Denna ränteökning skapade man med vilje utan någon riktig anledning, sen levererade man en lösning i form av att vi bara måste bryta den fasta växelkursen, annars kommer allt gå åt helvete (lögn).

Våra privata banker kunde då skapa ännu mer räntetyngda krediter med en obunden valuta. Folkhemssvensken med panik och oförstånd fick andas ut och fortsätta suga på nappen en stund till, glad i sin ignorans att ha blivit förd bakom ljuset å det grövsta.

2 – När man med nya lagar skapade förutsättningar som ”tvingade” Nordea att ta beslutet att lämna Sverige och placera sig i Finland. Lagändringarna var endast till för att kunna genomföra flytten med trovärdigheten i behåll. Men! Som ett brev på posten drabbas nu Nordea av ekonomiska svårigheter i mångmiljardklassen. Lyckligtvis är Finland kedjade till EU:s gemensamma bankansvar, så Nordeas förfall landar på hela EU, förutom Sverige, då vi snitsigt nog har valt att stå utanför ansvar och riskfördelning.

Du måste börja intressera dig så du kan ta ställning, för du kommer drabbas oavsett vem du är. Det råder ingen tvekan om den saken, som vi nu tydligt märker.

Steppa upp. Ta diskussionerna, ifrågasätt gemene mans bild av vår ledning. Du kan vara säker på att all politik planeras långt mer än 4 år i taget.

Bit för bit monteras välfärdssamhället ner, men aldrig i så stor omfattning att det skall bli folkstorm!

Läs mer på Pensionsmyndigheten

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.