Gästinlägg: Perspektiv på corona 2

Samuel Blomgren skriver många sunda och välformulerade samhällsreflektioner, senast om Coronahysterin, väl värd att lyftas fram!


Nej, återigen nej, jag är inte läkare eller virolog. Ingen expert… Fan, knappt normalbegåvad… Men läskunnig är jag hyfsat. Och skriva kan jag.

Därtill tycker jag om historia. Och framförallt gillar jag de lite udda detaljerna, de udda vinklingarna och de lite mindre kända redogörelserna. Dessutom, tycker jag om att reda i överföring från då till nu. Jag är inte bra på det. Men det intresserar mig.

Digerdöden sägs ha utplånat halva planetens befolkning. Man höftar att det på 1300-talet levde ungefär 500 miljoner människor på planeten. 250 miljoner spekuleras ha dött.

Den som smittades löpte mellan 99-100% risk att avlida. Så enda sättet att slippa, var att inte alls bli smittad.

Pesten var inget virus. Det var en bakterie.

Ända in på tiden för WW2, hittades övervuxna övergivna byar från 1300-talet i Frankrike och Tyskland. Människor dog så fort, att hela byar blev öde på nån vecka och glömdes bort.

I princip ingen som smittades, överlevde.

Så, när vi pratar pandemi, och 80 ev 90%, förblir nära nog symptomfria. Och vi inte vet om dödligheten ens lyckas komma över 1%… (vilket egentligen vore total katastrof, absolut, men vi vet inte det.)

Sa mycket tidigt, att bortåt nära 100% av människorna kommer ”smittas” av ”corona”. Som man går ut med att det varierar i symptom är det oundvikligt. Samtidigt, eftersom det inte är digerdöden, kommer risken att ”dö av Covid19”, droppa mot noll.

Att Sverige inte testar beror på detta med en tvist. Skulle det nu visa sig att 60-70% eller mer blivit smittade, men fått minimala/inga symptom, ja då blev trollkarlen väldigt liten väldigt fort. Och hela den ekonomiska mörkläggningen om intet i ett nafs.

Ingen brydde sig nämnvärt om sjukvårdens arbetssituation före Corona heller. De gjorde samma heroiska insats då med. Men nu förs de bakom ljuset med undermåliga testmetoder och en hysterisk opinion som har allt annat som bakomliggande syfte än att rädda liv.

Törhända detta virus är dödligt bigtime? Isf har våra politiker valt att rädda bankernas balansräkning före liv.

Törhända är det inte så illa? Isf har våra makthavare valt att ge bankerna ännu mer svängrum helt i onödan och vi betalar. Du betalar, med din hälsa.

Det jag vill få fram är ett ”sansa er”, tänk efter. Var försiktig och hänsynsfull, absolut! Men också kritisk. Som tex jag är.

Anekdot: Lokala Ica. Coronahysterin bryter ut. På stället för självscanningsläsarna ställs 3 flaskor handsprit och 3 lådor kirurghandskar… Människor kommer in i butiken, fipplar med flaskorna och fipplar med handskar. Handskar ramlar på golvet, folk tar ett par och får fel storlek och knölar tillbaks dem i paketet… Samtidigt, stoppas trafiken i entrén upp så det blir allt annat än social distancing.

Alltså, tänk! Känn inte bara! Reagera inte bara… agera, men med hjärnan, inte med reptilhjärnan.

Den som är rädd tänker inte klart. Den som är uppmärksam, gör det. Så var vaken, uppmärksam och skärpt, inte korkad.

Ska vi verkligen gapa och skrika, ha panik, avsäga oss alla friheter och rättigheter, tillåta tvångsvaccination och spionera på och ange varandra?

Ska vi sluta leva allihopa?

Ska hela vår och våra barns framtid läggas i händerna på Bill Gates och det korrupta FN… bara för att vi inte kan tänka längre än näsan räcker?

Så till alla er kvinnor, (för det är främst kvinnor av nåt skäl jag inte begriper) som hysteriskt uppdaterar dödstal, köper toapapper och handsprit, skvallrar och ondgör er över folk som inte följer ”reglerna”… ta och sansa er lite! Tänk efter…

Ja, jag är stolt foliehatt och ganska rebellisk. Gillar inte att följa strömmen. Simmar gäääärna emot. Men nu, går jag nog upp på land istället. För längst ner i denna strömmen, finns ett kraftverk, och ni sugs alla ner i turbinen så här.

Turbinen är tillverkad av ABB med ett antal subcontractors som Amazon, Google, Facebook, SVD, SVT, Expressen och Aftonbladet.

Förstå nu, att Sveriges ”strategi” i detta, är ingen strategi. Med världens högsta privata skuldsättning så går det inte stänga ned. Invandring går inte att stoppa. (Vem trodde Jimmie skulle kunna det, när inte ens mediakronviruset kunde?)

Allt handlar om räntelikviditet och betalningsmedel. De politiker och makthavare vi haft i 100-150 år nu, har inte gråtit en tår över sjukvårdspersonal och äldre invånare förut. De har gladeligen låtit tiotusentals supa ihjäl sig. Och lätt, med olika ekonomiska straffåtgärder, drivit människor in i misär och tom självmord. De har tillåtit vapenförsäljning och miljöförstöring över hela världen utan att blinka. Men nu ska vi alla enas minsann… och ”värna medmänniskor”. Vilket jag håller med om 100%. Men en gnutta heder och ära kanske? Lite oldschool ärlighet?

Säg som det är istället!

Många av oss vet att det bara är några små steg kvar till även avskaffande av den chimära demokratin.

Sverige är föregångsland. Här har man totalt fört människor bakom ljuset och infört oligarki och bankvälde. Och det är vårt beteende de utnyttjar för det. Våra rädslor och vår lättja.

Sverige varken kan, eller behöver stänga ned. Här finns inga kontanter och alla har en mobil.

Så här är kontrollen redan 100%… Ska den få bli 140%? Ska vi sjunka ännu lägre?

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.