Framgångsrika offer

SvD recenserar boken ”Europa mot judarna 1880–1945” av Götz Aly, och drar slutsatsen att ren och skär avundsjuka gör att ”de bekväma hatar de företagsamma”.

Låt oss utgå från det! Resten av världen är extremt avundsjuka på en liten grupp framgångsrika människor, som i sin tur är en del av en grupp som beter sig på ett sätt som gör att de både kallas och kallar sig själva för judar.

Att vara framgångsrik i denna värld innebär att bli allt rikare på allt fler människors bekostnad. Är det något bra?

Detta fåtal framgångsrika människor hamnar alltså överst i ett system som bygger på att utnyttja andra eftersom de inte har något val, de är ju bara offer. De måste bara idka penninghandel och utnyttja andra eftersom de är så välutbildade och inte kan göra något annat.

Dessa offer blir alltså oundvikligen rikare på allt fler människors bekostnad, vilket kan göra allt fler människor ganska trötta på att bli allt fattigare.

Nej just det, det var ju endast för att alla andra var avundsjuka.

Om motsatsen gäller

Om vi går tillbaks till det ursprungliga påståendet och föreställer oss motsatsen, att de ”bekväma” istället älskat de ”företagsamma”, då hade allt blivit bra med andra ord? Hade de inte fortfarande varit framgångsrika inom samma system och blivit allt rikare på allt fler människors bekostnad?

Resonemanget är orimligt, och tyvärr har resten av den grupp människor som innehar etiketten jude blivit slängda under bussen ett antal gånger på grund av den lilla ”företagsamma” gruppens förehavanden. Det är djupt tragiskt, precis som alla andra kraftiga oförrätter genom historien, och på det området har mänskligheten en hel del att lära.

Frågan är bara när denna grupp som kallar sig judar ska fundera på huruvida det är så värst klokt att ha någon sorts etnoreligiös, socioekonomisk gruppindelning med ett fåtal människor som blir allt rikare på allt fler människors bekostnad, och inte alls behöver ha några religiösa tendenser, utan endast använder etiketten jude som skydd, till alla andra judars olägenhet?

Förhoppningsvis lika snart som övriga människor börjar fundera på om någon ska kunna sätta en etikett på sig själv och därmed kunna fortsätta utöva imperialism och apartheid, med religion och intellektuellt ohederliga uttryck som ”antisemitism” som sköld.

Läs recensionen på SvD

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.