Förvirrad av det som händer i USA just nu? Vi hjälper dig!

Det har inte varit lätt att följa alla turer i vad som skett med avseende på de anklagelser som förts fram mot Donald Trump om påstått samarbete/valfusk med Ryssland i presidentvalet 2016, speciellt om man endast följt händelseförloppet genom de svenska ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedierna, som innan ens utredningen varit klar som vanligt utsett sig själva till domare, jury, samt bödel.

Om man emellertid ser till de faktiska omständigheterna kring hela den utredning utförd av Robert Mueller, särskild utredare på justitiedepartementet, samt de senatsförhör som anklagelserna föranlett, ser fallet allt mer blekt ut och verkar ha byggts på rena falsarium utan någon som helst bäring på verkligheten.

Händelserna kretsar kring Steele-dossiern

Den dossier som anförts som bevis mot Donald Trump verkar ha beställts av Hillary Clintons presidentkampanj samt Democratic National Committee (DNC), genom granskningsföretaget Fusion GPS under valkampanjen 2016 – och sammanställts av f.d MI6-agenten Christoffer Steele. Dossiern har med stor sannolikhet författats av den Ryska dubbelagenten Sergei Skripal, som sedermera skall ha förgiftats med det Sovjet-tillverkade kemstridsmedlet ”Novichok” i Salisbury, England.

Denna av demokraterna beställda dossier har alltså legat till grund för att Amerikanska Justitiedepartementet (Department of Justice, DOJ) samt FBI, vars hela ledning genom utredningens gång visat sig vara synnerligen partiska, kunnat avlyssna Trump-kampanjen enligt Foreign Intelligence Surveillance Act, som reglerar fysisk såsom elektroniskt underrättelsearbete riktat mot främmande makter, som kan användas även mot Amerikanska medborgare.

Dessa FISA-dokument som begärts ut till senaten för granskning, har flera ledande demokrater sedermera gjort allt för att förhindra, men som nu i och med Brett Kavanaughs godkännande som ny domare i Högsta Domstolen ej längre går att blockera, som orsaksgrund till varför demokraterna har visat sådan aversion mot honom, med bland annat falska anklagelser om gruppvåldtäkter.

För att få en liten överblick om turerna kring denna skandal har därför De Fria här sammanställt ett diagram med kopplingar.

Färgkodning

  • Röd – Arbetar för Djupa Staten
  • Blå – Har arbetat för Djupa Staten, men verkar ha svängt
  • Grön – Motarbetar Djupa Staten
  • Gul – Osäker eller i stort sett utanför händelserna.

Går även att öppna i nytt fönster här om bilden är för liten.

För att snabbt komma ikapp med händelserna rekommenderar vi att öppna denna karta i samband med att du läser en nyhet, för att se kopplingarna mellan de personer som nämns.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.