FBI’s dokument om Spygate på väg att bli offentliga

Det är obestridligt att man från FBI hade startat en kontraspionageoperation mot Donald Trumps presidentvalskampanj och att operativt ansvarig för denna insats var Peter Strzok. Denna första insats utvecklades sedan till vad som blev de ökända Muellerutredningen. Denna påföljande utredning gjorde av tretton ”arga demokrater” och kom ändå inte fram till någonting alls gällande ryskt samröre för Donald Trump eller hans presidentvalskampanj!

Så igen då, vem var det som från första början informerade Barack Obama – som enligt korrespondens mellan Peter Strzok och Lisa Page ville veta allt om denna operation och vad gjorde Obama då?

Hur Obama annars på förhand kunde veta om att det fanns någonting att veta om en sådan redan pågående operation förefaller något oklart…och då här alltså högst retoriskt, vad gjorde Barack Obama då, (när han alltså fick veta vad som han egentligen inte gärna annars på förhand kunde veta om hade startats, som han alltså då inte redan själv hade godkänt, inte motsatt sig), när han ”fick veta” att det hade startats en kontraspionageutredning mot Donald Trumps presidentvalskampanj?

Startades utredningen mot Presidentkandidat Trump, med eller utan President Obamas godkännande, den fortlöpte ju hur som helst utan att han intervenerade eftersom han istället ville bli fullt informerad?

Informerade han då, som ytterst ansvarig, Donald Trump om detta, så att Donald Trump kunde åtgärda dessa problem med att utländska underrättelsetjänster bedrev verksamhet mot amerikansk politik för att påverka det amerikanska presidentvalet?

Nej det gjorde han ju uppenbarligen inte!

Avslutade han då denna kontraspionageoperation?

Nej det gjorde han ju uppenbarligen inte heller!

Så redan där är alltså denna fråga egentligen fullkomligt intellektuellt avslutad. Låt vara att Obama möjligen blev ”grundlurad”, vilket dock i så fall inte är någonting som direkt styrks av hans efterkommande beteende…

Barack Obama kan alltså inte gärna inte på förhand begära att få veta allt om någonting som han inte kan veta existerar, punkt slut.

Varför gavs då inte Donald Trump möjligheten att rätta till situationen med att utländska underrättelsetjänster hade infiltrerat hans valkampanj?

Normalförfarandet är alltså att informera om ett missförhållande för att minska skadeeffekterna, som man gjorde med exempelvis Diane Feinstein och hennes kinesiska chafför.

Menar man på allvar från Obamaadministrationens sida att man vill att någon skall tro på att man medvetet riskerade att få en rysk spion till amerikansk president? En presidentkandidat som sedan dessutom blev president?

Om det sedan visar sig att grunderna till denna kontraspionageoperation är förfalskade – ansökningarna för tillstånd till avlyssning innehåller inte fullständig information gällande transkriberade förhörsprotokoll ( om delar har utelämnats vilket inte är tillåtet ) – ja då ser det minsann inte så särskilt mycket bättre ut för Obamaadministrationen och underrättelsetjänstkollektivet, snart mera känt som toppen på den amerikanska delen av den Djupa Staten.

Om det nu kommer ytterligare dokumentation till styrkande av det ovan beskrivna, då kan man säga att det är mycket enkelt att första varför Donald Trump anser att amerikanska så kallade Natoallierade som har medverkat i denna kontraspionageinsats inklusive alla vidhängande mediala opinionsbildningsinsatser mot honom – är att betrakta som sådana ”vänner” att man behöver faktiskt inga fiender och det behöver inte hans väljare heller! De har ju trots allt valt honom!

Läs mer på saraacarter.com

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.