Extrainsatta nyheter pga världsläget

På grund av den stora mängden händelser och rörelsen på dessa kör vi ett extrainsatt nyhetsinslag med Carl.

För att få lite perspektiv börjar han med en anekdot om sin korta men intensiva medverkan i Socialdemokraterna.

Centralbankerna har totalt tappat greppet i omvärlden. Ingves erbjuder obegränsade lån och marknaden är inte entusiastisk. Federal Reserve har vidtagit en hel del åtgärder. Marknaden har genomskådat detta. Lycka till BIS!

Den svenska finansiella krisen anses bygga på att ekonomin har fått ”händelsernas sjuka”. Marknaden kommer att genomskåda även detta. Aktiemarknaden, obligationsmarknaden och valutamarknaden är inblandade och hastigheten i dessa marknader skiljer sig.

EU-sammanhållningen är som Socialdemokratin – var och en är sig själv närmast. Vad kommer att bli av EU när gränserna upprättas igen?

Censur på RT och Sputnik News i social media gällande ”händelsernas sjuka”, medan andra kanaler fortfarande får plats. Vilka förberedelser tar MSB? Finns direktiv för industrin att rikta om produktionen? Säkras ledningsfunktionen? Vad är nödvändigt när den metacykliska skuldmättnaden inträder?

Rättegången för den svenska ambassadören i Kina. Despot Wallenberg säger att vi måste ha en gemensam framtidstro.

Skuldsättning, amorteringsfrihet på lån, behålla räntan och behålla skulderna. Vi ska alltså inte minska på skuldbördan. Trump kör helikopterpengar och det ska komma nu. Börsen pekar på röda siffror.

Våra politiker har gjort ett tydligt val i förhållande till vad de pratar om. Det rullar dit det lutar.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.