Carls bästa fredags-sammanfattning hittills!

”Det handlar inte om någon teknisk bakdörr. De får hela ytterdörren,” varnade ju Pompeo. Vi drar därav analogin med Ericsson och kan inte undvika att förstå att just det strypgreppet vill inget självständigt land befinna sig i – som alla nu sitter i med Ericsson.

”När du tillåter information från dina medborgare eller dina medborgares nationella säkerhetsinformation att transporteras i ett nätverk som det kinesiska kommunistpartiet – eller då någon annan enskild part – har ett lagligt mandat att få, skapar det en risk,” tillade han och betonade att Pekings värderingar inte överensstämmer med de i väst. De i väst är ju mer Investorrelaterade gud bevars…

Så att Ericsson har och har haft det strypgreppet i evigheter, det är bara som det är. ”Jag tycker att det är lite svårt att säga att vi står bakom någon när jag ser ingen alls framför oss,” sade Börje Ekholm till CNBC: s ”Squawk Box Europe” på World Economic Forum i Davos, Schweiz. Ekholm sade att även om geopolitiska spänningar kring Huawei “skapar osäkerhet på marknaden”, är “föreställningen att vi får en gratis åktur” som ett resultat falskt.

Han tillade att Ericssons utrustning var den första som användes i Nordamerika och Europa. ”USA är vår största och viktigaste marknad. Jag skulle vilja att USA leder utvecklingen inom 5G, men det kräver ett par saker,” sa han till presidenten, enligt en utskrift av samtalet som Vita huset så välvilligt har lagt ut.

Börje Ekholm talade för en utbyggnad av kapaciteten – och snabbare tillståndsprocesser. ”När det händer kommer USA att ha en stark plattform för innovation i 5G”, sa Börje Ekholm och poängterade att 5G inte bara är viktigt för konsumenter utan även för företag. ”Och för militären, det är mycket viktigt för militären,” svarade Donald Trump, enligt utskriften, vilket således var extremt viktigt att poängtera.

Det är ju helt självklart att det är alldeles särskilt lämpligt att främmande makt hanterar landets centrala nervsystem, utifrån sitt eget enskilda nyttomaximeringsintresse… alltså på tal om att landet sitter i ett strypgrepp. Ett förvärv Ericsson adresseras alltså som en lösning på ett problem som har beskrivits som att det utgörs av Huawei!

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.