Bankskatt finansierar ökat försvar…

Bara för sakens skull skriver vi en notis om denna händelse som förvisso kan få människor att vakna till, men som är så makaber om man bara tänker efter det minsta lilla.

Det finns så lite pengar tillgängligt att regeringen måste låna ytterligare pengar av bankerna, nu genom skatt, men alla som vet hur pengar skapas ser nog några problem i det resonemanget:

  • Det är bankerna som skapar skattepengarna ursprungligen! De kommer att finansiera detta genom att belasta låntagarna ännu mer. Och vilka är det? Jo, alla utom bankerna! Grattis regeringen, där lyckades ni öka den finansiella belastningen för er själva och alla andra ytterligare.
  • Pengarna ska användas till att satsa på försvaret, men försvar mot vad? Ingen går längre på Peter Hultqvists upprepande att Ryssland skulle vara ett hot. Men offentlig konsumtion behövs för att få ut pengar i realekonomin, det vet man också om man förstår vad ackumulerad räntekostnad gör med en skuldmättad ekonomi
  • Samma parter som äger bankerna äger krigsindustrin. Intressekonflikt? Nej inte alls.
”Minister Hultqvist är en papegoja, som repeterar så gott han har förstånd…”

Att bankreform inte finns på agendan är plågsamt uppenbart som vanligt, och var regeringens lojalitet ligger (oavsett partikonstellation) kan vi nu läsa helt öppet, för det verkar inte ens behöva döljas längre.

Läs mer på SVT

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.