Önskvärda konkurser

Raset har vållat stor oro i USA för landets många oljeproducenter. Kraven på en statlig ”bailout” har hörts allt mer. Landets president tycks ha lyssnat – men man måste vara läskunnig för att förstå vad han säger.

”Vi kommer aldrig att tillåta att den fantastiska amerikanska olje- och gasindustrin går under”, skrev presidenten på Twitter på tisdagen. Det är helt sant, de delar som är värda att bevaras skall bevaras och de andra skall inte bevaras.

”Jag har instruerat energiministern och finansministern att utforma en plan med tillräckliga medel för att säkra de här viktiga bolagen och jobben långt in i framtiden.” – Vilka är det då som kan anses vara viktiga?

Men enligt konsultbolaget BW Research Partnership har många jobb redan gått förlorade. De amerikanska oljebolagen sade totalt upp 51.000 anställda bara under mars. Analytiker räknar med att det kommer bli betydligt fler innan krisen är över. – Ja och det är själva syftet med hela förloppet.

”Många av de sämre rustade amerikanska skifferbolagen kommer att gå i konkurs under de närmaste tolv månaderna.” – vilken överraskning!

Läs mer på Dagens Industri

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!
Du kanske även gillar

Kommentarer är stängda.