Föreläsning med De Fria i november! (Uppdaterad information)

Helgen den 14 – 15:e november 2020 har vi öppet hus och föreläsning om svensk kultur och allt som hör till.

Med rådande situation med ett virus så respekterar vi riktlinjerna om hur många som får träffas så som vår lokaluthyrare vill.

Det har varit högt tryck på att boka platser på föreläsningen, både lördagen och söndagen är nu fullbokade.

  • Lördagens föreläsning, 14 november är kl 14:00 – 17:00
  • Söndagens, 15 november, är kl 13:00 – 16:00

Föreläsningen är som vanligt kostnadsfri. Vi bjuder på lättare förtäring till föreläsningen i form av kaffe och något fika.

Under själva föreläsningen så kommer enbart dem som bokat få befinna sig i lokalen men övrig tid så har vi öppet hus och det är fritt att besöka oss.

Plats och transport

Vi kommer att hålla till strax utanför Trosa på Brommagården. Det är svårt att ta sig dit kommunalt men inte omöjligt men bil är att föredra. Om du tänker försöka ta dig med de kommunala färdmedlen så är det buss 554 med Länstrafiken Sörmland som gäller. Den går från Vagnhärads järnvägsstation (och även från Nyköping) men det är glest mellan turerna – två om dagen.

Hållplatsen som gäller för avstigning är Källvikskorset och därefter är det apostlahästarna som gäller en bit in på Källviksvägen. Vill man ta en taxi från Vagnhärad eller Trosa så brukar kostnaden hamna på ca 300 kr. Att ta sig till Trosa/Vagnhärad med allmänna färdmedel från Stockholm gör man enklast med Trosabussen från Liljeholmen eller SJ från Centralstationen.

Boende

För den som behöver boka boende så kan man titta på Bergs gårds sida. Det finns både på gården som ligger ca 4 km från (2 km om man tar skogsvägen som är en mountainbikebana och cykel kan man hyra på gården) och enklare boende på Brommagården.

Här på sidan hittar du även adress så du lätt hittar rätt: https://www.bergsgardtrosa.se/Boendet

Utöver gården så kan man söka boende i Trosa med omnejd på https://trosa.com/bo/

Eftersom det blev lite förvirring med datum i sista myset så klargör vi nu att det är helgen den 14-15 november som gäller och inte den 17:e.

Mat

Kvällens tallrik kommer bestå av färsbiffar med en kryddig korv, potatissallad och rostade rödbetor toppat med en gremolata gjord på smetana.

Lokala råvaror och ekologiskt så långt det går, glutenfritt och laktosfritt.

Pris per tallrik är 150 kr och det betalar ni på plats till Sara, som ställer upp och ser till att vi blir mätta.

Vill du äta med oss så gör du så här:

Vi har ca 60-70 platser för kvällen och det är först till kvarn. Du bokar maten genom att skicka ett meddelande till Sofia Sjöberg på Facebook eller så mailar du bokanovember@outlook.com och skriv gärna middag i ämnesraden så ser vi direkt vad det rör sig om.

Måltidsdryck löser man själv, kaffe och vatten finns på plats.

På frågan om det finns ett vegetariskt alternativ eller om man har specialkost så nej. Denna gång kör vi enkelt och säger att detta erbjuds och har man andra preferenser får man själv lösa förtäring.


Så passar vi även på att slå ett slag för gårdens butik också. Gården har egen köttproduktion på gräsbeteskött och korv gjord på gårdens kött och det går att boka in en låda kött att ta med sig hem eller helt enkelt besöka butiken och handla styckdetaljer och korv över disk. Mer information om detta och vad som händer på gården hittar du på deras hemsida.

Hjärtligt välkomna till Sörmlandskustens pärla ett stenkast från huvudstaden!

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!