Fredagsmys: Synergieffekterna som kontrollerar samhället

Carl öppnar med ett citat av moderaternas utrikespolitiska talesperson Hans Wallmark, som är besviken att omvärlden stänger sina gränser mot Sverige. Omvärlden vill inte ha något med Sverige att göra. Margot Wallström blir med på ett hörn också.

Sverige är som sagt kärnan i den Djupa staten. Med tanke på hur länge detta pågått är den svenska folksjälen och kulturen kanske inte så mycket värd att bevara?

Därefter kommer en viktig analys om synergieffekter. Enskilda intressen har lyckats styra och kontrollera landet under väldigt lång tid, genom strategiska företag vars produkter de har lyckats kombinera och därigenom få kontrollen. Bankerna är internationellt kontrollerade, men Stefan Ingves har suttit i styrelsen för de flesta kommittéer.

Omvärlden spelar allt mer over-the-top. Det är föga trovärdigt att Greta Thunberg är coronaexpert på CNN, med tanke på att hon retar upp hela omvärlden. Israel pratar om att chippa barn dessutom.

Andreas Cervenka uttalar sig om Ilija Batljan. NASDAQ stuvar om, Saab åkte ut som referensaktie och Batljans SBB in.

Som vanligt en fortsatt analys om USA, Ryssland och Kinas samarbete för att få bort sitt gemensamma problem. Donald Trump antyder att börsen är riggad, eller i alla fall avlyssnad. Hur har det gått till?

Vad ska vi med en finansiell ekonomi till överhuvudtaget? Den är ju inte så lite belastande för realekonomin.

Penningtvätt, bankerna och NASDAQ. Åtal är väckt mot Swedbank i Lettland, men inte ett ord om SEB ännu. Carl förklarar varför bästa sättet att komma åt de svenska bankerna är via Baltikum.

Trump hotar att bryta handelsförbindelserna med Kina. Men menar han landet i sig, eller någon struktur därinom?

Mer om långsiktig strategisk planering. Hur gör Djupa staten för att ta kontroll över samhällsutvecklingen? Hur den sammanlagda teknologisk utvecklingsnivån styr samhället. Hollywood till exempel används som en tillvänjningsmaskin för denna utveckling, där många hållhakar existerar i filmindustrin som ser till att rätt propaganda kommer ut.

Ryska ambassaden i Washington säger åt New York Times att de måste verifiera eller dra tillbaks rapporter om corona. Spelplanen ritas om.

Parallella skeenden: Amerikanska Senatens underrättelsechef Richard Burr avgår samtidigt som Lindsey Graham säger att han ska ta in en rad människor från Obama-administrationen på förhör. Samtidigt pratar justitiedepartementen om immaterialrätt och antitrustlagar – lagar som ska hindra tidigare nämnda synergieffekter. Märkligt att det inte finns några sådana lagar i Sverige, med blygsamma företag som Investor?

Michael Flynns advokat hade skickat ett brev till Barack Obama – men det är bara toppen av isberget. Hur mycket spioneri har ägt rum? När en president har visat sig spionera på sin efterföljare genom genomkorrupta underrättelsetjänster, då kanske demokratin inte är så mycket att hänga i julgranen längre.

Argentinaaffären omnämns och även en gammal Rysk/Svensk affär, rubelaffären där gamla Atlas Copco var inblandad!

Boris Johnson pratar om fetma, inte corona, samtidigt som Island kapitulerar och öppnar gränserna. På tal om England köper Vodafone sin 5G-teknologi från… överraskning, Ericsson! Och har en statlig instans som pysslar med ”omsättning på statsledningar” i Venezuela. Juan Guaido inblandad. Vad krävs för en revolution? Kanske telekominfrastruktur och kraftförsörjning?

Dr. Greta är som sagt kronvirusexpert enligt CNN vilket tyder på en viss konformitet i tyckandet, där oliktänkande som läkaren Annika Dahlqvist har hamnat i konflikt med Agnes Wold.

Tack för allt stöd och alla delningar!

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!