Carl Norberg 2020-03-13 – Börskraschen

Det rullar dit det lutar! Börskraschen avhandlas naturligtvis, som hände exakt 88 år efter att Ivar Kreuger dog. Hur var det Kreuger och börskrascher hängde ihop?

Denna fredag blir det en genomgång om ekonomin, överskuldsättningen och denna finansiella kris, hur den verkar ”lösas” med ytterligare skulder, med Corona-viruset som användbar anledning.

Finansminister Magdalena Andersson påstår sig jobba med blixtens hastighet?

Monetärmekaniken är intellektuellt död. Det är inte bostadsmarknaden eller någon annan marknad som är skuldmättade, det är hela betalningsmedlet.

Det pratas om Saudiarabien och Rysslands samarbete om oljepriset, för att dollarn och FED måste bort ur ekvationen.

En av svenska kungahusets stiftelser har hamnat i en pedofilhärva… och hur står det till med det brittiska kungahuset, Windsor? Vad är deras maktfaktor idag?

Vad har monarkin för koppling till penningpolitiken förresten? Varför har Socialdemokraterna aldrig tagit tag i det här med byte av statsskick?

”Det är bankerna som bestämmer” säger politikerna i förtäckta ordalag utan att säga som det är. Fokus måste bort från förståelsen för ekonomin. Men Carl gör precis tvärtom såklart, och avslutar med en snabb genomgång av hur allt detta sitter ihop historiskt!

Tack för ert stöd och engagemang. Bidrag mottages tacksamt, till höger och längst ner på sidan hittar du information hur man bidrar via Patreon eller Swish.

Vill du se mer av det vi gör? Stöd oss på Patreon!